ZÁKLADNÉ BENEFITY SUPER-KAKAA NA VAŠE ZDRAVIE:

 

 

 

ZDRAVÉ SRDCE

 

Ak sa zamýšľate nad celkovou živostoprávou a čo by sme mali urobiť, aby sme boli zdravší, pravdepodobne nás ako posledné napadne naše srdce a krvný obeh. Tieto aspekty sú vo všeobecnosti prehliadané a pritom sú najdôležitejšie na správnu funkciu všetkých orgánov a telesných procesov.

 

Cievny obeh zodpovedá za transport výživných látok, vody a kyslíka do všetkých “kútov” nášho tela prostredníctvom komplexnej siete žíl, tepien a vlásočníc ktoré dosahujú dĺžku až neuveriteľných 96 500 km!

 

Len cievny systém v dobrej kondícii je nevyhnutný jednak pre požadovaný stav, ale i správnu funkciu srdca, mozgu, pokožky, očí, obličiek, imunitného systému a tráviaceho traktu. Pomáha nám aj v každodenných výkonoch a v rýchlejšej rekonvalescencii.

 

Berúc do úvahy vyššie uvedené, nie je prekvapujúce, že všetky ochorenia súvisiace s nesprávnym fungovaním srdca patria, podľa Svetovej zdravotníckej organizácie, k aktuálnemu celosvetovému problému číslo 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvý 100% kakaový prášok schválený pre pozitívne účinky na srdcovo cievny systém

Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA).

 

 

 

Štyri čajové lyžičky Super-Kakaa Aduna obsahujú 200mg kakaových flavonoidov, ktorých pozitívny účinok na cievy bol vedecky potvrdený a verifikovaný Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA)

 

Tieto biologické látky, kakaové flavonoidy prispievajú k:

 

  • Celkovému zdraviu kardiovaskulárneho systému
  • Elasticitite žíl, tepien, vlásočníc
  • Správnemu krvnému obehu (vhodné pre tých, ktorí majú problémy so studenými rukami a nohami!)

 

Konzumácia už 200mg kakaových flavonoidov počas 7 dní zvyšuje rozťahovanie ciev zvýšením prietoku krvi (FMD) o 1-2%, čo je žiadúci proces a pozitívne efekty možno sledovať už do 2 hodín od príjmu flavonoidov.

 

 Aduna Super-Kakao je vhodným produktom na zabezpečenie príjmu požadovanej hladiny flavonoidov a podpory zdravého srdca ako súčasti celkovej, vyváženej diéty a zdravého životného štýlu. Aj z toho dôvodu nazývame náš produkt “Zrnko pre šťastné srdce”.

 

 

Super zdravá pokožka

 

Aduna Super-Kakao je “napchaté” antioxidantmi ktoré miluje naša pokožka. S hodnotou ORAC 147,000 Umol TE na 100 g, produkt obsahuje:

 

  • 8 násobok obsahu antioxidantov oproti bežnému kakaovému prášku
  • 6 – krát viac antioxidantov než Goji
  • 100 – krát viac antioxidantov než obsahujú čučoriedky a zelený čaj
  • Porovnateľné hladiny antioxidantov ako má Moringa

 

super kakao porovnanie

 

Antioxidanty pomáhajú neutralizovať škodlivé vplyvy pôsobenia voľných radikálov na pokožku, aktivujú tvorbu kolagénu, zvyšujú schopnosť obnovy ciev a pôsobia proti viditeľným prejavom stárnutia.

 

Produkt sme pre vás otestovali, a už po 6 týždňoch konzumácie bio produktu Aduna Super-Kakao sa hydratácia pokožky viditeľne zlepšila, a to o 21%. 

 

Hydratovaná pokožka je odolnejšia voči vonkajším vplyvom a pôsobí hladšie, pevnejšie a žiarivejšie. Tak neváhajte, doplňte svoj bio arzenál o tento produkt a dajte nám vedieť, čí Vám Aduna Super – Kakao pomohlo!

 

 

ZDROJE:

 

EU Zdravotné tvrdenie: Odborný časopis Európskeho úradu pre bezpečnosť 2012;10(7):2809; “EFSA Vedecký názor na zdôvodnenie  zdravotného tvrdenia vo vzťahu ku kakaovým flavonoidom a zachovania priaznivého rozširovania ciev závislého na endotelových bunkách – na základe Článku 13 (5) of Nariadenia 9EC) NO 1924/2006” 

 

 Flavonoidy v produkte Super-Kakao: Flavonoidy sú typom polyfenolov – antioxidanty rastlinného charakteru. Aduna Super-Kakao obsahuje 8.5% kakaových flavonoidov v dávke 5g, určenej na konzumáciu. Bežné kakao obsahuje 0.5-1.5%  flavonoidov v dávke 5g.

 

FMD Definícia: Americký odborný časopis fyziológie – Fyziológia srdca a obehového systému, 1 January 2002 Vol. 282 no. 1, H1-H5 DOI: http://ajpheart.httpphysiology.org/content/282/1/H1

 

1 – percentné zvýšenie FMD (rozťahovanie ciev zvýšením prietoku krvi) sa rovná 8 – percentám zníženia rizika kardiovaskulárnych ochorení reduction in CDV risk: Ras RT, et al, Prognóza FMD a kardiovaskulárne riziko : 

 

Systematický prehľad s meta-analýzou, Int J Cardiol (2012), http://dx.doi.org/10.1016/j.ijcard.2012.09.047